divendres, 22 de juny del 2012

El límite del crecimiento

No m'han deixat participar a l'entrevista del 3/24 diuen que no s'hi pot participar en directe. M'hi he quedat amb les ganes: 
"Hace 40 años se aprobó en Roma un informe sobre los límites del crecimiento. 30 años después, en 2004 se actualizó. Hoy en Roma se celebra un encuentro para potenciar el crecimiento. Ya lo dijimos hace 40 años y lo repetimos, el crecimiento a costa de todo es insostenible económicamente, socialmente y ambientalmente.¡ EL CAPITALISMO NO TIENE FUTURO!" *The limits to growth (encargado por el Club de Roma)

dimarts, 19 de juny del 2012

RESOLUCIÓ CJC-Joventut Comunista de Catalunya SOBRE L'EUROVEGAS

Us deixo aquí la nsotra resolució (CJC-Jovetut Comunista de Catalunya) sobre l'Eurovegas, que vam aprovar en el nostre congrés el dia  6 de Maig.
A més a més des de CJC participem en la Plataforma "Aturem Eurovegas" activament.

Els projectes com l'Eurovegas formen part del model económic que ens ha portat a la crisi actual. Basar la millora de la situació econòmica en projectes arquitectònics o d'infraestructures a gran escala és seguir en la dinàmica del model econòmic basat en el totxo.

En cas de que el macro-complex s'instalés a El Prat, produiria un ggran imapcte ambiental al parc Natural del Delta del Llobregat que compta amb 20 hàbitats naturals d'interès comunitari europeu. A més a més, causaria impactes en el paisatge així com un augment de la contaminació acústica i lumínica (entre d'altres), el que afectaria a la gran diversitat de l'àrea protegida, on trobem 3 espècies d'animals en perill d'extinció. Comportaria també canvis en l'ús del sòl, passant de usos agraris (parc agrari del Llobregat) a una zona cimentada.

Amb les seves condicions fiscals especials es segueix promovent l'evasió fiscal de les grans fortunes en moments de crisi en els que considerem que la pressió fiscal sobre les grans fortunes ha d'incrementar-se.

Més enllà del ball de xifres de llocs de treball que s'ha especulat que crearia, aquests serien precàris i s'hi violarien els drets laborals i sindicals.

D'altra banda, el model d'oci que comporta és totalment contrari al que defensem des de CJC.
Deixant a banda el component joc, és tot allò que l'envolta el que és realment preocupant: les drogues i l'explotació de les treballadores del sexe-

De fet, l'experiència de Las Vegas com a nucli d'aquest model ens demostra que més enllà de suposar un creixement econòmic per a la regió o la ciutat, els beneficis es limiten a les màfies del joc.

Per tot l'anterior, els CJC estem en contra del projecte Eurovegas que és insostenible econòmicament, socialment i ambientalment.

EUROVEGAS NI AQUÍ, NI ENLLOC!

dilluns, 18 de juny del 2012

Alternativa Jove-Joves d'EUiA: 5-J Dia Mundial del Medi Ambient

 Manifest del nostre Àrea de Medi Ambient en el dia Mundial del Medi Ambient de 2012.




Aquest 5 de Juny, Dia Mundial del Medi Ambient, des d’Alternativa Jove volem posar en manifest les greus conseqüències socials, econòmiques i ambientals, si no s’adopten les mesures necessàries, de forma immediata, per evitar la propera crisi ambiental i energètica. Els costos econòmics d’aquests canvis seran més importants que els costos per aturar-los.

Avui dia, la política ambiental s’ha convertit en un dels principals reptes d’interès i de la preocupació internacional, ja que el nostre actual model de consum i de repartiment de la riquesa no pot garantir la sostenibilitat. El retorn a models fracassats que posen en greu compromís de futur l’estat de benestar, ambiental, social i futur energètic.

En defensa del medi ambient, volem expressar l’error que ha suposat la supressió de l’anterior Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya que garanteixi el control ambiental, i el greu retrocés que ha suposat l’aprovació de la llei Omnibús, amb la modificació de la legislació ambiental.

Tots aquests canvis, conjuntament amb les retallades socials donen lloc a un greu retrocés en la justícia social i ambiental.

És per això que des d’Alternativa Jove fem una crida a l’esquerra anticapitalista i ecologista, ja que només la suma de les nostres alternatives podrà afrontar la crisi socioambiental.